Școala Postliceală Sanitară ”Christiana” - Zalău, este o instituție publică a cărei misiune este de a asigura cadrul propice creșterii calității educației, de a răspunde așteptărilor societății, fiind un centru de resurse educaționale pentru comunitate.

Despre Christiana

În anul 1990 a luat ființă AFMC CHRISTIANA BUCUREȘTI condusă de către dr. PAVEL CHIRILĂ, iar în anul 1992 a luat ființă filiala ZALĂU al AFMC CHRISTIANA BUCUREȘTI cu sediul în str. Pietriș bl p 13-15, care avea principalul obiect de activitate învațământ postliceal sanitar, specializarea asistent medical generalist.

În anul 2001 Asociaţia Filantropică Medical Creștină „Christiana” - filiala ZALĂU primește personalitate juridică cu toate drepturile depline și nu mai este coordonată de catre AFMC CHRISTIANA BUCUREȘTI. Conducerea asociației și a școlii fiind coordonată de către Dr. Damian Mircea, reușește să promoveze și să dezvolte învățământul particular în județul SĂLAJ.

La scurt timp după începerea anului şcolar 2008-2009 este numit în funcția de director al ”CHRISTIANA” - ZALAU domnul Dr. ILUTA SORIN GABRIEL, un om devotat şcolii şi cum se zice este ”omul potrivit la locul potrivit”.

Datorită directorului Dr. ILUTA SORIN GABRIEL, şcoala cunoaşte o dezvoltare vizibilă, în anul 2009 reușeste să autorizeze noi specializări precum: asistent medical balneofiziokinetoterapie şi recuperare, asistent medical de farmacie, asistent medical de radiologie, iar in anul 2010 se obtine acreditarea şcolii.

banner-1

Viziunea Scolii

Şcoala Postliceală Sanitară “Christiana” - Zalău îşi propune promovarea unui învăţământ de calitate, modern şi flexibil, stimularea creativităţii şi a muncii în echipă, pentru a oferi un cadru profesional de formare în scopul dezvoltării mediului economic şi sanitar al zonei. Totodată, în sensul integrării învăţământului românesc în contextul educaţional european, obiectivul Şcolii Postliceale Sanitare “Christiana” este de a desfăşura o activitate generatoare de valori, având ca finalitate formarea de cetăţeni activi, capabili să se integreze cu succes în viaţa comunităţii româneşti şi europene.

Misiunea Scolii

Şcoala Postliceală Sanitară “Christiana” - Zalău este o instituţie publică a cărei misiune este de a asigura cadrul propice creşterii calităţii educaţiei, de a răspunde aşteptărilor societăţii, conturându-se ca centru de resurse educaţionale pentru comunitate şi de a oferi cadrul pentru un învăţământ modern, prin care elevii vor dobândi aptitudini privind îngrijirea omului sănătos şi bolnav, comunicarea profesională în limbi moderne, utilizarea calculatorului cât şi dorinţa de perfecţionare continuă.

Povestire de succes

VIRUCA POP- absolventă a Școlii Postliceale Sanitare ,,Christiana” Zalău

Noi cei din linia întâi...

Privind retrospectiv, consider că am făcut cea mai portivită alegere în momentul în care am decis să urmez cursurile Școlii Postliceale Sanitare ,,Christiana” Zalău. La început, nu știam prea multe despre profesia de asistent medical, dar toate îndoielile s-au spulberat în momentul în care am avut primul contact cu cadrele didactice, care ne-au familiarizat cu conceptele acestei nobile profesii. În momentul de față, lucrez în cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău, pe secția de boli infecțioase, iar ceea ce doresc să subliniez este faptul că în această profesie nu este suficient să fii doar foarte bine pregătit profesional. Trebuie să știi să asculți, să mângâi, să ștergi lacrimi, să insufli speranță, chiar și atunci când terapia nu mai poate face nimic. Asistentul medical, cel care până la urmă stă atât de aproape de pacient, nu doar prestează un serviciu după care e nevoit să plece, el este alături, el ascultă, el află tot ce stă în spatele afecțiunii cu care pacientul se prezintă la spital, știe și cât de teamă îi este pacientului și cu ce s-a mai confruntat. În felul acesta pot să spun - ce de fapt știe o lume întreagă - că este nevoie să ai un fond sufletesc aparte ca să poți să faci meseria asta și să o faci cu dăruire.

Pentru cei care încă sunteți elevii școlii, aveți dovada că profesia de asistent medical este una nobilă și grea, având în vedere, mai ales, contextul actual al pandemiei, iar vocația se transformă în dăruire, măiestrie și curaj.

Să nu uităm că nu contează cât facem, ci câtă dragoste punem în ceea ce facem! Doresc să le mulțumesc pe această cale tuturor celor care și-au adus contribuția în formarea mea profesională.

Conducere ”Christiana” - Zalau

teacher-1

Dr. Iluta Sorin Gabriel

Director ”Christiana” - Zalau

teacher-2

Rodina Adina

Secretar ”Christiana” - Zalau